Снежни пантер: врло неугодна мачка

Снежни пантер: врло неугодна мачка

Снежни леопард је готово непозната мачка: Има тако екстремно станиште и тако се маскира тако да је веома тешко проучавати. Да откријемо оно што знамо о овој животињи, позивамо вас да наставите са читањем.

Карактеристике снега пантера

Иако се до недавно сматрало да је леопард због боје крзна, Недавне студије ДНК показале су да је у ствари више повезано са пантерима. Мањи је од ових великих мачака: он мери око 56 центиметара до крста и до 150 центиметара, без бројања репа.

Такође су, дакле, мање тешке: одрасли узорци обично тежине од 25 до 50 килограма, иако су у тренутку откривања мушкараца толико велики да су достигли 75 килограма; у екстремним условима откривене су женке које имају тежину од само 22 килограма.

Што се тиче физичког изгледа, Снежни пантер је сив са црним тачкама на телу, глави и врату; ознаке позади и репа су веће од оних у остатку тела. У поређењу са другим мачкама, реп је изузетно дебео, јер га користи за загревање током ноћи.

Лако је видјети, физички, да су део њихових физичких атрибута прилагођени екстремном станишту у којем живе: Осим густог репа и боја које му омогућавају да се камуфлира у камењу и снијегу, његова коса је много густа и дуго од других мачака, а њихове огромне ноге су прекривене косом да би се заштитиле од хладноће и избегле клизање.

За разлику од пустињских животиња, које требају расипати топлоту, снежни леопард има мале уши како би избјегао губитак телесне температуре за њих. Поред тога, он користи свој реп као депозит масти да увек има расположиву енергију.

Једна од најупечатљивијих карактеристика ове фелине је то не бука, иако, у теорији, има грло које би то омогућило. Уместо тога, може се мокрити, поткрепити и емитовати звук који је еквивалентан пурр-у, али у пантерима: прустен.

Хранити снијег пантера

Снег пантер је месождерна мачка и активни ловац: то јест, Он лови свој плен, иако је могуће да ако пронађе остатке другог ловца, он их не троши.

Ловачки ритам снежног леопарда је спектакуларан: обично га удара са плана изнад. Мислим, он се камуфлаће на пољу стена и чека да његов плен пролази испод ње. Затим скочи на њих и настави их на неуједначености и скочи на стену док не успије да их ухвати.

Ова животиња има пуно снаге и храбра: Обично лови велики плен, као што су коњи, краве, овце и чак камиле. Са оваквом врстом плена можете провести до две недеље без потребе да поново ловите. Такође се може хранити малим сисарима, али има тенденцију да се одлучи за плен који прелази 40 килограма тежине.

Станиште снега Пантера

Снежни леопард пролази кроз централну Азију: видели су их у Кини, Бутану, Непалу, северној Индији, Пакистану, Русији и Монголији; На свим овим територијама може се уочити да постоје планинска подручја и многи припадају Хималујама.

Ова животиња живи између 2 000 и 4 000 метара висине, иако су у одређеним одређеним тренуцима забележени на 6 000 метара на Хималујама. Између тога што је терен стрм и живи на великој надморској висини, у врло мало случајева сусрећу се са људским бићем и тешко их је лоцирати да их проучавају.

Због тога је за ову животињу мало познато. Укупне бројке за њено становништво нису познате, мада се процјењује да има мање од 5.000 примерака: класификована је као животиња у опасности од изумирања. У погледу њихових физичких атрибута и обичаја, узорци у заточеништву су проучавани, јер их је веома тешко лоцирати.

Снежни леопард, познат и као снијег леопард, представља јединствену мачку. Једна од његових одличних карактеристика је његов дебео реп, поред ногу шири него уобичајено. Живи у планинским срединама средње Азије и класификује се као угрожена врста: највећа је претња климатским променама и уништавањем његовог станишта.

Гледајте видео: Лов на снежни леопард. Планета Земља ББЦ Еартх

Like this post? Please share to your friends:
Оставите одговор

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: