5 подврста браон медведа

5 подврста браон медведа

У власништву Еурасије и Северне Америке, данас постоји више од 10 подврста браон медвједа, с обзиром да је барем пола туцета изумрло. Смеђа у различитим нијансама, велике величине и хода плантажу (подржавају потпуне ноге), стварно су величанствене животиње. Рећи ћемо вам о њима у овом чланку.

Која подврста браон медведа постоји?

Неки су "познати" од других јер се појављују на телевизији или зато што живе у великим заштићеним подручјима. Подврста браон медвједа тренутно је 13 а међу њима истичемо:

1. европски браон медвед

Њено научно име је Урсус арцтос арцтос, иако је познат као европски браон медвјед – слика која отвара овај чланак – јер живи од Иберијског полуострва до Скандинавије, посебно у шумама и тундри.

Овај медвед Има дуговечност која је око 30 година, мери до 2,5 метра, теже око 300 килограма а мушкарци су већи од жена. Тон крзна може се разликовати између тамних и бистрих, сивих подручја. Кућки имају беличаст "врат" који нестаје са годинама.

Европски браон медвјед се храни на поврћем, гребену и меду. Ако живите близу реке, постајеш савршен ловац лососа, ухвати их у пуном скоку. Током зиме остаје у бурловима – званим осерас – где спавају на несигуран начин.

2. Кодиак Беар

Још једна подврста браон медведа, која у овом случају живи на Аљасци и највећа је од читаве породице урсус поред поларног медведа. Кодиак она има капут који иде од плавуше до тамно смеђе, а штенад у првој години живота има бијел прстен око врата.

Мушкарци тежине око 300 килограма – 200 килограма женки – и могу мерити око три метра када стоје. Живи до 25 година и, иако по природи је самит, може дијелити "кућу" на истој територији са до 60 примерака. Они се састају само у сезони узгоја и током времена када мајка подиже штенад.

Храни се лососом када се крећу у потоцима и језерима; они такође могу да једу бобице и у време глади виде се међу депонијама становништва острва Кодиак.

3. Гризли медведа

Овај смеђи медвед један је од најпознатијих на свету, живи у високим подручјима Северне Америке и главни је становник Националног парка Иелловстоне. Међутим,Највећа популација гризли на Аљасци.

То је животиња самитарних навика, са изузетком сезоне мријеста лососа: тамо се сви "сусрећу" у потоцима и обалним подручјима да се хране. Такође могу да једу дивље воће, корене, гомоље, бисон, јеленове, карибу и јелене.

У зими се хибернира и неколико недеља пре него што прође кроз претерано грчење: за само неколико дана може да повећа 180 килограма! Иако је то велика и тешка животиња, са задњим ногама може ходати бипедално и равно До 55 км / х.

4. Смеђи медвед из Хималаја

Њено научно име је Урсус арцтос исабеллинус и то је подврста браонског медведа ендемског према Хималају и падинама Каракорума. Врло је тешко видети, иако се верује да има стотина примерака; његов лов је забрањен.

Овај медвед је црвенкасто смеђе или жуто, мушкарци су мало више од два метра, а оба пола спавају од октобра до маја у пећини или врху коју су сами направили. Једу коренине, биљке, инсекте, овце и козе; Ловају по заласку сунца.

5. Сирски браон медвед

Последња подврста браон медвједа на овој листи је рођена у Сирији, Ираку, Ирану, Турској, Либану, Палестини и Туркменистану. Преферира планинску и шумовиту област, где проналази савршене бурме које му омогућавају да се хибернира током зиме.

Сиријски смеђи медвјед тражи храну у ливадама, пашњацима и околним планинским селима. То је једна од најмањих у целој породици: она мери 140 центиметара и тежи 250 килограма. Боја њихове коже је светло браон с тамним пругама на леђима.

Гледајте видео: Позивање свих аутомобила: плочице са лошим човјеком / равним нозима / скелет у пустињи

Like this post? Please share to your friends:
Оставите одговор

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: